top of page

Davant el cicle electoral del 2019: La única via és la política

Des de la VI Assemblea, el Moviment Avancem, hereu del socialisme i del catalanisme, vol contribuir amb totes les forces polítiques d’esquerra a construir un espai progressista sobiranista; i en particular contribuir activament amb ERC a construir aquest espai, que permeti l’enfortiment d’una esquerra nacional al servei de la societat catalana.

 

Avancem participa en aquesta etapa complexa que estem vivint i contribueix a governar Catalunya i els seus municipis des d’una nova hegemonia progressista, per què la política es fa des del poder polític, amb l’objectiu de transformar la realitat.

 

El Moviment Avancem valora els esforços d’obertura i generositat d’Esquerra Republicana per esdevenir la referència del moviment republicà progressista. Un partit gran necessàriament ha de ser plural per això s’ha d’obrir permanentment a tradicions diferents. A sensibilitats diferents. La capacitat d’integració coral a Esquerra Republicana de persones d’espais polítics diferents era imprescindible per reconstruir l’espai polític progressista.

 

CICLE ELECTORAL

 

El cicle electoral al qual ens situem, amb la celebració de tres comtesses en un mes, ens ofereixen oportunitats. La convocatòria d’eleccions generals són un clar símptoma de la crisi democràtica del règim del 78 i cal afrontar-les amb tota la força possible. El moviment Avancem està plenament compromès en contribuir a la triple victòria d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals, generals europees.

 

El moviment Avancem creu que la solució per a Catalunya no pot ser unilateral i cal situar el conflicte allà on li correspon, a la política. Els drets democràtics no poden ser moneda de canvi i no es pot renunciar de cap manera a l’autodeterminació, si bé cal assumir que en la situació actual de bloqueig institucional, la política és la única sortida. La política és la única via.

 

L’endemà de les eleccions, el moviment Avancem apostarà per fer aliances i acords per fer política. Serem al costat d’Esquerra Republicana i amb tots aquells actors que vulguin defensar els valors democràtics i europeistes. El compromís per a Avancem és amb la bilateralitat i amb la multilateralitat, amb un diàleg obert. La nostra tradició entronca amb el federalisme europeu i el projecte republicà ha d’actuar i integrar-se en aquest marc d’acció política.

 

JUDICI ALS PRESOS POLÍTICS

 

Respecte al judici als presos polítics expressem el nostre compromís per treballar, sempre des de el diàleg, per resoldre conflictes que mai haurien d'haver-hi sortit de l'àmbit de la política, i que malauradament, ara han esdevingut una causa general contra una ideologia, provocant situacions d'injustícia a persones de pau del nostre país.  Continuarem demanant la llibertat de tots els presos polítics, fent política, plenament convençuts i convençudes que som un sol poble que anhela polítiques de justícia, llibertat i fraternitat.

 

El que està passant a Catalunya, en el fons, és un reflex del que està passant a tota Europa, amb l’auge de l’extrema dreta. El moviment republicà és un dels seus objectius, com ho demostra que l’exercici de l’acció popular en el judici. Rebutgem la via judicial per a la resolució de conflictes. La política és la única via.

Adhereix-te a Avancem!

Posa't en contacte amb nosaltres i construeix Avancem al teu municipi o al teu àmbit d'actuació

 

 

  • facebook
  • Twitter Clean
bottom of page