top of page

Confluència

MES-Moviment d'Esquerres i el Moviment Avancem decideixen confluir en una única força política

 

 

MES-Moviment d'Esquerres i el Moviment Avancem, representants del socialisme català compromès amb el dret a decidir i hereus de l'acord de 1.978 entre el PSC-Congrés, el PSC-Reagrupament i la Federació Catalana del PSOE, decideixen obrir un període de confluència de tot el socialisme sobiranista entorn a un únic projecte polític que inclogui les dues organitzacions (MES i Avancem) i gent d'esquerres, socialistes i progressistes d'altres organitzacions i persones a títol individual que vulguin construir, amb altres actors, una esquerra catalana, forta i majoritària des de l’espai socialdemòcrata català.

 

 

#NouComençamentSocialista

 

El resultat de la confluència pretén esdevenir una eina per al diàleg i la construcció col·lectiva d'un gran espai de l'esquerra a Catalunya, plural per definició, i de matriu estrictament nacional. Aquest subjecte aposta per fomentar la redistribució del treball i de la riquesa, consolidar i ampliar la xarxa de protecció social i de serveis públics, que inverteixi en educació, recerca i coneixement per fer més competitiu el nostre país i la nostra economia. Un nou socialisme per construir majories d'esquerra que governin les institucions del nostre país des dels ajuntaments a la Generalitat.

 

#SobiranismeIntegrador

 

La confluència socialista es declara sobiranista, reconeix el dret dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya a decidir el seu futur com ha estat la tradició del socialisme català des dels seus inicis i reflectit en els punts d'acord del pacte del 78. En aquest sentit som legítims representants d'aquest acord i ens sentim part de la gran majoria de catalans i catalanes que aposten pel dret a decidir. Per nosaltres, a més, el sobiranisme és també un moviment per a l'apoderament de la ciutadania davant lobbies grups de poder econòmics, financers o polítics. El nou projecte de país ha de basar-se en els principis de convivència, tolerància i pluralisme, on tothom pugui sentir-se a casa seva independentment del seu origen.

 

#RepúblicaCatalana

 

El socialisme sobiranista reivindica els valors republicans en la construcció d'un nou espai de convivència, uns valors basats en la llibertat de cada individu, en la igualtat d'oportunitats per a tothom i en la solidaritat amb qui més necessita. Solidaritat amb la gent que més pateix avui i també solidaritat amb les noves generacions a les quals hem de deixar un món viable i net, motiu pel qual hem d'apostar per un creixement sostenible i pel respecte a la natura des d'un posicionament ecologista que permeti afrontar amb èxit els reptes que el canvi climàtic planteja.

 

El pacte de la transició dels anys 70 que tanta il·lusió va provocar entre la gran part de la nostra gent ha acabat. Aquests quaranta anys han consolidat la democràcia a l’Estat espanyol, amb les seves llums i les seves ombres, però és gran el consens de què aquest pacte ha acabat per a tothom, que necessitem un nou pacte per construir amb il·lusió un nou país, una república que passi pàgina a la mala praxis política, a la corrupció, a l'allunyament dels dirigents, al funcionament poc permeable, jeràrquic i poc participatiu de les forces polítiques, a la falta de voluntat d'encaixar el poble català a l'Estat Espanyol. Volem construir una república que en l'actual situació només pot ser un Estat propi impulsada pels propis catalans i catalanes.

 

#MunicipalismeFort

 

Volem ser una força municipalista, hereva de la tasca immensa que han fet les esquerres per construir un únic país des de cada vila, des de cada poble, des de cada ciutat.

 

Reivindiquem Catalunya com una Ciutat de ciutats i pobles, on la base de la construcció nacional comença als municipis, el primer espai per a la política i el més pròxim a la gent. Volem repensar l'ordenació del territori, definir estructures en l'àmbit local que siguin alhora eficaces i respectuoses amb la identitat de cada racó del país.

 

#EuropaFederal

 

En uns moments de manca de credibilitat del projecte europeu, ens continuem reivindicant com a europeistes, perquè els problemes de l'actual Unió Europea i l'allunyament respecte la ciutadania europea no se solucionen amb menys Europa sinó tot el contrari. Volem una Europa forta, progressista i solidària, de les persones, dels drets i no de les corporacions econòmiques i financeres, ni dels estats, volem que Europa funcioni com un gran estat, amb un control democràtic des del Parlament Europeu i amb un President o Presidenta escollit per la ciutadania no pels estats. Volem cedir sobirania a una Europa que hauria d'esdevenir cada vegada més federal. I volem que la República Catalana, formi part activa d’aquesta nou temps per a Europa.

 

#NovaPolítica

 

Volem ser una organització política regida per la honestedat i la transparència, que basi el seu funcionament en la participació i en la democràcia interna. Que sigui permeable, que es deixi encomanar per la societat civil, per les associacions, per les institucions, que esdevingui una eina útil per dur els anhels, aspiracions i desitjos de la gent en projectes polítics amb l'ambició de governar des de l'esquerra, des de l'apoderament de la ciutadania. S'han de buscar formes de participació des de nous nivells de compromís, que permeti l'obertura per a crear grans projectes col·lectius.

 

 

Per tot això, MES-Moviment d'Esquerres i Avancem han creat una comissió de confluència per dissenyar l’estratègia de suma al servei de l’esquerra del nostre país amb el que està totalment compromès.

 

En els propers mesos farem els passos necessaris per a construir la nova organització amb la voluntat de representar la gent d'esquerres del nostre país, de representar la gent socialista i la que aposta pel dret a decidir i per construir un nou pacte de convivència al voltant de la República Catalana.

Adhereix-te a Avancem!

Posa't en contacte amb nosaltres i participa del procés assembleari del 30 d'abril a Sant Adrià de Besòs

 

 

  • facebook
  • Twitter Clean
bottom of page