top of page

Naixement, evolució i fites

Neix Avancem a Sant Feliu de Codines. Avancem!

 

Avancem neix el 30 de juny de 2012 a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) amb una multitudinària assemblea de socialistes i progressistes. S'aprova la "Declaració constituent del Grup Impulsor del Moviment Avancem".

 

 

Acte polític al Raval. Governar Catalunya (amb una nova forma de fer política).

 

El 16 de gener de 2013 se celebra el que s'anomena internament el Segon acte del Raval. És un acte polític en què participen l'espai social i polític progressista català. El lema de l'acte és "Per una Catalunya forta i de progrés. Avancem junts". 

 

 

Acte polític a la Casa de la Cultura. L'espai socialista per a la Catalunya que ve.

 

La Casa de la Cultura de Girona acull la presentació d'Avancem Comarques Gironines. Participen UGT de Catalunya i Òmnium Gironès. L'acte serveix per anunciar la convocatòria de la 2a Assemblea general que tindrà lloc a la mateixa ciutat.

 

 

2a Assemblea general. Avancem amb decisió.

 

El 13 de juliol de 2013 se celebra a Girona la 2a Assemblea general. S'aprova la Declaració de Girona "Construint la Catalunya que ve". També s'aprova la Declaració "Camí del 2015: Com fer aliances locals de progrés".

 

 

3a Assemblea general. Temps rellevants. Temps de relleus.

 

De nou a Sant Feliu de Codines, dos anys després, el 28 de juny de 2014 se celebra la 3a Assemblea. S'aprova impulsar la reconstrucció de l'espai socialista en el seu document polític "Temps rellevants, temps de relleus". 

 

 

Acte polític al Barradas. Convocats per la història.

 

El Centre Cultural Barradas de l'Hospitalet de Llobregat és testimoni el 17 de novembre de 2014 d'una revisió de la trajectòria política de Manuel Serra i Moret. 

 

 

4a Assemblea general. Avança amb nosaltres a l'Ajuntament.

 

La convocatòria de Barcelona representa la consolidació definitiva d'Avancem. Es presenta una estructura orgànica amb espais de participació i decisió. Al llarg de tres setmanes se celebren 7 assemblees preparatòries. Es presenta la Declaració "L'hora de l'emancipació, nacional i social". Es presenta la Campanya "Avança amb nosaltres a l'Ajuntament". En el rerefons, l'horitzó de les Eleccions municipals el 2015.

5a Assemblea general. La Catalunya constituent.

L'Assemblea se celebra a Sant Adrià de Besòs a l'Ateneu adrianenc el 30 d'abril de 2016. Es debat sobre la situació política de Catalunya i es formulen entorn a la Catalunya constituent. També es dóna llum verda al procés de confluència socialista. 

6a Assemblea general. Eleccions excepcionals al Parlament el #21D.

L'Assemblea se celebra a Barcelona, al Casinet d'Hostrafrancs, el 10 de novembre de 2017. Es produeix un debat sobre la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya convocades arrel de l'aplicació del 155. 

7a. Assemblea general. Davant el nou cicle electoral: la única via és la política.

L'Assemblea se celebra a Barcelona, a Cotxeres de Sants, el 14 de març de 2019. Es produeix un debat sobre el nou cicle electoral 28A i 26M d'eleccions generals, municipals i europees respectivament. El context de presos i exiliats ens mou a cloure que la única via és la política. 

Adhereix-te a Avancem!

Posa't en contacte amb nosaltres i construeix Avancem al teu municipi o al teu àmbit d'actuació.

 

 

  • facebook
  • Twitter Clean
bottom of page