top of page

Trobada municipalista 2015

20 idees programàtiques. Eleccions municipals 2015

 

Eix 1: Exercir la democràcia

Com més i millor informació té la ciutadania el potencial de corrupció és menor. Quant més temps hi ha per a la implicació cívica, social i comunitària més fàcil és estimular la implicació de col•lectius que per qüestions sòcio-econòmiques estan allunyats de l vida pública municipal. En definitiva, això vol dir que com més fort és el capital social d’un país, més madura és la democràcia. Per a tot això, des d’Avancem defensem que els Ajuntaments han d’impulsar polítiques de participació efectiva per aconseguir i garantir una major participació dels ciutadans en la vida pública del seu municipi.

 

Eix 2: La construcció nacional des de baix

L’esquerra sempre ha parlat de construcció nacional per definir el procés d’estructuració progressiva del país. Ens situem davant d’impuls d’un període constituent que ens ha de portar a la formulació d’un nou país dins del marc de la nova Europa.  Els ciutadans deleguem el poder polític a diferents nivells. Encara no hem avançat prou en aquest disseny institucional d'un sistema de sobiranies compartides entre el poder local i el nacional.

 

Eix 3: Estat del benestar 3.0

Des dels anys cinquanta fins a l’arribada de la crisi, l’Estat del Benestar es crea estenent el paper del sector públic, com a principal garant de serveis. La crisi econòmica provoca austeritat i retallades. El canvi d’època requereix l’impuls de noves formes col•laboració i cooperació entre els tots els actors locals posant el ciutadà en el centre de l’acció.

 

Eix 4: Convivència i turisme sostenible

El turisme és un dels sectors claus que garanteixen el creixement de gran part dels nostres municipis i del nostre país. En els darrers anys determinats incidents s’han produït al voltant de turisme, per això és fonamental que des dels ajuntaments s’afronti amb estratègies que persegueixin un model que faci compatible el turisme i el benestar veïnal.

 

 

 

Avança amb nosaltres a l'Ajuntament 

Participa a la Trobada municipalista 2015 a Badalona el proper 21 de febrer.

 

Centre Cívic de Dalta la Vila (Carrer Germà Bernabé, 1-7, Badalona)

 

#BDN28F

#avancemBDN28F

 

 

  • facebook
  • Twitter Clean
bottom of page